Bilde av teamet til Bartstua våren 2021

Starten på badstubyggingen

3.mai 2021 kommer vi i Adressa for første gang. Planen er å bygge byens første flytende badstu og vi får god respons på både mail og sosiale medier. Problemet er bare: vi har ikke noe sted å plassere badstuen. Dette gir oss et insentiv til å lete etter nye muligheter, og Bunker Sauna på Østmarkneset blir oppdaget under en tilfeldig løpetur på Ladestien.

Bunker Sauna - en badstu i brakk

For oss var det umulig å skjønne. Hvordan kunne en allerede eksisterende badstu stå ubrukt i et av Trondheims fineste områder? Vi måtte komme til bunns i hvordan det hele hang sammen.

Etter å ha ringt til halve Trondheim kom vi endelig fram til svaret. Bunker Sauna ble i 2015 bygget av NTNU LiveStudio, en arkitektgruppe fra NTNU i Trondheim. Etter å ha blitt bygget ble badstuen stående ubrukt grunnet blant annet en ødelagt badstuovn og dårlig vedlikehold. Dette ville vi gjøre noe med. 


Badstubygging med lys i horisonten

Sommeren 2021 går vi for fullt inn for å pusse opp badstuen som lenge hadde stått ubrukt. Nye vegger blir montert for å dekke til de kjølige betongveggene. Isolasjon blir lagt i tak og vegger for å varme opp badsturommet.

Ekstra benker blir plassert i badstuen for å utvide kapasiteten. Vinduer i pleksiglass blir skåret ut og plassert foran de gamle åpningene fra krigens dager. Skilt blir malt og hengt opp for å vise at badstuen endelig skal kunne brukes igjen.

Åpning av Bunkern Badstu - Trondheims første offentlige badstu

Åpning

Igjen står vi og poserer foran noe vi er stolte av å ha jobbet med. I motsetning til i mai er dette en drøm som er realisert. Bunkern Badstu er Bartstua sin første badstu og er første kapittel på veien mot å skape badstubonanza i Trondheim by. 

© 2021 All rights reserved

MAde by Bartstua AS