Badstufeber som aldri forsvant

Jensen forble det han alltid hadde vært – en mann som ingen trodde på. En høstdag da han var ferdig på jobb i november 2000 syklet han hjem fra jobb. Det hadde vært en lang og begredelig dag, hvor den eneste lyden som enda vibrerte i sneglehuset var smattende tyggis fra kolleger og en penn som datt på gulvet i ny og ne. Jensen var kald. Likevel brydde han seg ikke om kroppens signaler da han nærmet seg huset på Lade i Trondheim, for han visste at noe varmt og godt ventet han.

Da kom inn døra og hadde funnet plass i godstolen, med beina slengt opp på puffen, var det noe som ikke stemte. Hvor var mobilen hans? Ikke var den i sekken. Heller ikke i jakkelomma. Han må ha mistet den på veien hjem fra jobb. 

Med et sinne så stort som taggen i Frognerparken gikk Jensen ut av huset og ned på veien. «Hvordan er det mulig å være så idiot?», tenkte han mens fortauet forsvant under han. Da han var kommet til Østmarkneset ga han opp letingen. Nå var regnet startet igjen, og de få områdene av tidligere tørr hud var nå gjennomfuktet av frossen høstregn. Han var lei. Han ville hjem.

Jensen vendte seg om og skulle til å gå tilbake til leiligheten da han skimtet noe mellom den snart grå løvskogen. Hva er det der? Et skilt? Jensen fulgte pilen på skiltet og spankulerte gjennom det oransje krattet av løvbusker, slo vekk grenene og kom omsider til noe han aldri hadde sett før. En bunker. Grå og dyster på fasaden, som skapt for en krigsscene fra en av Hollywoods storfilmer. Jensen åpnet døren og kjente håndtaket gli ned. Det gule lyset i dørsprekken ble nå til en hall av farger. Varmen gjennomboret vannmolekylene i frakken og sendte hvit damp opp mot taket. Det var som å komme til himmelen. Et lite levende lys. En dør av furu. En ovn med knitrende spraking fra furustokkene som gjennomgikk en fullstendig forbrenning. Jensen kom ikke til å dra med det første.

Mange år er gått siden Jensen besøkte badstuen i den ukjente og grå bunkeren. Mange år med legebesøk, oppgitte venner og rastløse netter. Jensen mener at han ikke feiler noe, men legene fortsetter å hevde at han har 1 grad for mye i kjernetemperatur. 

Vi tror på deg Jensen. Vi vet at du ikke er syk. Badstufeber er likevel ikke lett å forstå for folk som ikke har opplevd Bartstua sin magiske atmosfære.

 

© 2021 All rights reserved

MAde by Bartstua AS